Ga terug
+ servings
Mosselen met Bier

Mosselen met bier

Makkelijk mossel recept met bier
4.26 van 102 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 kilo mosselen
  • 1 flesje wit of Tripel bier (300cc)
  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 40 gram bladselderij
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 theelepel tijm
  • zwarte peper & zeezout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Spoel de mosselen goed af onder de kraan en verwijder mosselen die stuk zijn. Mosselen die open staan kun je even kort aantikken tot ze sluiten. Sluiten de mosselen niet dan gooi je deze ook weg.
  • Was de prei en snijd deze in dunne ringen. Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Snijd de bladselderij in grove stukken en snipper het uitje.
  • Doe de roomboter in een ruime pan en fruit eerst even het uitje aan en pers de knoflooktenen uit zodat je deze ook kunt meebakken. Voeg daarna de prei, wortel en tijm toe en bak deze mee tot de wortel iets zachter is. Tot slot de selderij erbij en bak deze nog even kort mee.
  • Voeg dan de mosselen toe aan de groenten en breng op smaak met wat versgemalen zwarte peper en zeezout. Deksel op de pan en alles omschudden. Giet dan het biertje over de mosselen, deksel er weer op en op hoog vuur koken. Af en toe goed omschudden en na ongeveer 5 minuten koken kun je de deksel van de pan halen. Vrijwel alle mosselen zullen nu open staan.
  • Serveer de mosselen uit de pan of op een ruime schaal en met bovenstaande suggesties. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 335kcal | Koolhydraten: 32g | Eiwitten: 35g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.