Laat de sushi rijst 15 minuten wellen in koud water. Spoel het daarna om en doe er 300 ml water bij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de sushi rijst in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar.
Meng in een kommetje 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker met elkaar en schep dit door de gare sushi rijst. Laat de sushi rijst daarna volledig afkoelen.
Terwijl je de sushi rijst laat wellen snijd je de zalm in blokjes en marineer je deze met 1 theelepel sesamolie, ½ theelepel azijn en een ½ theelepel sojasaus. Zet dit apart in de koelkast zodat het even kan marineren.
Snijd de avocado in dunne plakjes of maar er een bloem van zoals ik heb gedaan. Hoe je dat doet kun je in dit filmpje zien. Druppel een beetje citroensap over de avocado zodat deze mooi groen blijft en extra lekker smaakt.
Snijd de halve komkommer in dunne, lange plakken met een dunschiller en snijd ze daarna in dunne reepjes.
Het norivel is optioneel voor deze poké bowl maar maakt 'm natuurlijk wel extra lekker. Rooster het norivel boven het fornuis zodat het iets krokanter wordt en snijd deze daarna in dunne reepjes.
Als de sushi rijst afgekoeld is ga je de poké bowl maken. Verdeel de rijst over 2 kommen. Leg in iedere kom 1 avocado bloem of de helft van de avocado als je deze in plakjes hebt gesneden. Verdeel ook de zalm, reepjes komkommer en norivel, sojabonen en de gekookte garnalen over beide kommen. Garneer de zalm met wat sesamzaadjes en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.