Ga terug
+ servings
poké bowl met zalm en garnalen

Poké bowl met zalm en garnalen

Klassieke poké bowl recept met zalm en garnalen
4.59 van 12 stemmen
Voorbereiding: 40 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram sushi rijst
  • 150 gram zalm (verse - rauwe)
  • 100 gram garnalen
  • 80 gram sojabonen
  • 1 avocado
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel azijn (+ 1 theelepel azijn)
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel sesamzaadjes
  • 1 theelepel sesamolie
  • ½ theelepel sojasaus
  • citroensap
  • Optioneel: 1 norivel

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Laat de sushi rijst 15 minuten wellen in koud water. Spoel het daarna om en doe er 300 ml water bij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de sushi rijst in ongeveer 10 tot 15 minuten met de deksel op de pan gaar. 
  • Meng in een kommetje 1 eetlepel azijn en 1 eetlepel suiker met elkaar en schep dit door de gare sushi rijst. Laat de sushi rijst daarna volledig afkoelen. 
  • Terwijl je de sushi rijst laat wellen snijd je de zalm in blokjes en marineer je deze met 1 theelepel sesamolie, ½ theelepel azijn en een ½ theelepel sojasaus. Zet dit apart in de koelkast zodat het even kan marineren.
  • Snijd de avocado in dunne plakjes of maar er een bloem van zoals ik heb gedaan. Hoe je dat doet kun je in dit filmpje zien. Druppel een beetje citroensap over de avocado zodat deze mooi groen blijft en extra lekker smaakt.
  • Snijd de halve komkommer in dunne, lange plakken met een dunschiller en snijd ze daarna in dunne reepjes.
  • Het norivel is optioneel voor deze poké bowl maar maakt 'm natuurlijk wel extra lekker. Rooster het norivel boven het fornuis zodat het iets krokanter wordt en snijd deze daarna in dunne reepjes.
  • Als de sushi rijst afgekoeld is ga je de poké bowl maken. Verdeel de rijst over 2 kommen. Leg in iedere kom 1 avocado bloem of de helft van de avocado als je deze in plakjes hebt gesneden. Verdeel ook de zalm, reepjes komkommer en norivel, sojabonen en de gekookte garnalen over beide kommen. Garneer de zalm met wat sesamzaadjes en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 592kcal | Koolhydraten: 73g | Eiwitten: 34g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.