Ga terug
+ servings
Zelf citroenijs maken

Citroenijs

Het allerlekkerste citroenijs dat je ooit zult proeven! ✓ Lekker fris & zacht zurig ✓ Makkelijk om te maken ✓ Slechts 3 (!) ingrediënten.
4.56 van 52 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 porties

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 ml karnemelk
  • 175 gram suiker
  • 2 citroenen

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Was de citroenen en rasp ze tot je 1 eetlepel citroenrasp hebt (gebruik hiervoor het liefst een hele fijne rasp).
  • Pers vervolgens de citroenen uit en vang het sap op.
  • Doe de citroenrasp en het sap in een maatbeker samen met het suiker en de karnemelk. Even goed doorroeren tot de suiker volledig opgelost is.
  • Doe het mengsel in een ijsmachine en draai er in ca. 20 tot 30 minuten een mooi, romig ijs van (bereidingstijd kan verschillen per ijsmachine).
  • Je kunt het ijs bewaren in een afgesloten bak in de vriezer voor ongeveer 2 á 3 dagen (mocht je het zo lang kunnen bewaren uiteraard ;) ). Eet smakelijk!

Video

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 263kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwitten: 5g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.