Ga terug
+ servings
Pasta met mosselen

Pasta met mosselen

Makkelijke pasta met mosselen (Italiaans recept)
4.50 van 30 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram tagliatelle
  • 1 kilo mosselen
  • 250 gram tomaatjes (bijvoorbeeld honingtomaatjes)
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie, peper, zout en verse peterselie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de pasta beetgaar in een pan met water en een snuf zout zoals aangeven op de verpakking.
  • Spoel de mosselen om onder de kraan en verwijder mosselen die stuk zijn. Mosselen die dicht zijn, kun je gebruiken. Tik zachtjes op mosselen die openstaan of tik ze zachtjes tegen het werkblad aan. Als ze dichtgaan, kun je ze gebruiken. Gaan ze niet dicht, gooi die mosselen dan weg.
  • Snij de tomaatjes in kleine blokjes en snijd de peterselie fijn.
  • Verhit ruim olijfolie (echt ruim!) in de pan en pers de teentjes knoflook uit. Fruit de knoflook even kort aan. Voeg eventueel nog wat een scheutje extra olijfolie toe.
  • Voeg dan de tomaatjes toe en bak die tot ze zacht zijn. Voeg een snuf zout toe.
  • Voeg dan de mosselen toe, bak ze mee en doe de deksel op de pan. Schud de pan enkele keren om en bak de mosselen gaar in ongeveer 5 tot 6 minuten.
  • Ondertussen is de pasta ook klaar met koken. Giet deze af.
  • Als de mosselen gaar zijn (ze staan dan allemaal mooi open) schep je de pasta erdoor en breng je het geheel eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Strooi er ter garnering nog wat verse peterselie overheen en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 395kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 22g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.