Ga terug
+ servings
Rabarber toetje met aardbei en speculaas

Rabarber toetje met aardbei en speculaas

Makkelijk toetje in een glaasje met rabarber, aardbei en speculaas.
4.41 van 15 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 toetjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram rabarber compote
  • 200 gram speculaas
  • 200 gram hangop of Griekse yoghurt
  • 150 gram aardbei
  • 100 gram MonChou (roomkaas)
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de speculaas in een keukenmachine en maal dit fijn.
  • Meng de hangop of Griekse yoghurt in een keukenmachine met de MonChou en basterdsuiker. Was de aardbeien en snijd de helft van de aardbeien in stukjes. 
  •  Neem 4 glaasjes en verdeel hier de helft van de fijngemalen speculaas over.
  • Verdeel hierover de helft van het yoghurt/ MonChou mengsel. Hierover de aardbeien die je in stukjes hebt gesneden gevolgd door de rabarber compote.
  • Vervolgens verdeel je de rest van de fijngemalen speculaas erover samen met de rest van het yoghurt/ MonChou mengsel.
  • Zet de glaasjes minimaal 4 uurtjes in de koelkast of een nacht en voor je de toetjes gaat serveren snijd je de rest van de aardbeien in stukjes en doe je die erover. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 386kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwitten: 7g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.