Ga terug
+ servings
Zelf aardbeienjam maken

Aardbeienjam

Makkelijk recept voor heerlijke zelfgemaakte aardbeienjam
4.11 van 58 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 1 potje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram aardbeien
  • 175 gram geleisuiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • rasp van een halve citroen

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Haal de kroontjes van de aardbeien, even afspoelen onder de kraan en snijd ze in kleine stukjes. Doe de stukjes aardbei vervolgens in een steelpannetje.
  • Voeg de citroenrasp, citroensap en de geleisuiker toe aan het steelpannetje en zet het geheel op middelhoog vuur.
  • Roer het af en toe goed door en laat de jam rustig pruttelen tot het één geheel wordt en het iets indikt. Test door middel van de geleiproef of de jam klaar is.
  • Als de jam klaar is giet je deze in een potje. Draai de deksel erop en zet het potje ondersteboven en laat de jam volledig afkoelen. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 758kcal | Koolhydraten: 194g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.