Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Vet de bakvorm in of bedek deze met een velletje bakpapier.
Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg (behalve het ei) door elkaar tot een kruimelig deeg en voeg als laatste het ei erdoor. Zorg ervoor dat het deeg kruimelig blijft, kneed het niet te lang door.
Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de bakvorm en druk zachtjes aan.
Spoel de aardbei en rabarber schoon en snij in kleine stukjes.
Schep de maizena en suiker erdoor en verdeel het mengsel dan over het kruimeldeeg
Verdeel daarover weer de andere helft van het kruimeldeeg. Druk lichtjes aan.
Zet de plaattaart in de voorverwarmde oven en bak hem in ca. 60 minuten goudbruin en gaar.
Laat de plaattaart volledig afkoelen en snij hem daarna in 10 stukken. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.