Ga terug
+ servings
Citroen cake-jes

Lemon bars

Makkelijk recept voor frisse, zoet-zure lemon bars
4.35 van 26 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 12 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de bodem:
  • 175 gram bloem
  • 175 gram roomboter (koud - in stukjes)
  • 75 gram suiker
  • snuf zout
Voor de lemon vulling/ topping:
  • 200 gram poedersuiker
  • 50 ml citroensap (sap van 1 à 2 citroenen)
  • 4 eieren (middel)
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 theelepels citroenrasp (rasp van ca. 1 citroen)
  • ½ theelepel bakpoeder
Optioneel: een klein beetje gele kleurstof

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
    • Meng alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een kruimelig deeg (dus niet te lang mengen want dan krijg je een compacte deegbal)
    • Vet de bakvorm in of bedek hem met een velletje bakpapier.
    • Doe het deeg voor de bodem in de bakvorm.
    • Bak de bodem in ca. 15-20 minuten voor in de oven.
    • Mix nu alles voor de vulling/ topping tot een gladde, lobbige saus.
    • Giet de vulling over de bodem zodra deze uit de oven komt.
    • Zet het geheel weer in de oven en bak het geheel in 30-45 minuten gaar.
    • Laat het vervolgens volledig afkoelen en snij er dan vierkante of rechthoekige lemon bars van. Bestrooi naar wens met extra poedersuiker of decoreer met een plakje citroen. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 270kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 4g | Vetten: 13g | Verzadigd vet: 8g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.