Maïskolven van de BBQ
Makkelijk recept voor heerlijke maiskolven van de BBQ met verse kruiden
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
2 maiskolven 2 eetlepel boter (of plantaardige boter) 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden) 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden) peper en zout
Verwijder de bladeren en de draden van de maïskolven en snij de kontjes eraf.
Verhit water in een ruime pan met een snuf zout.
Kook de maïskolven in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze daarna af.
Laat ondertussen de BBQ goed heet worden.
Rooster de maïskolven in ongeveer 10 minuten rondom gaar op de BBQ.
Meng de verse kruiden door de boter en verdeel de kruidenboter over de maïskolven, voeg naar smaak peper en zout toe. Eet smakelijk!
Gebruik plantaardige boter indien je direct volledig vegan oftewel plantaardig wilt maken.
Calorieën: 153 kcal | Koolhydraten: 17 g | Eiwitten: 3 g | Vetten: 9 g | Verzadigd vet: 6 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.