Pof de kemirinootjes door ze 10 minuten in een oven op 160 graden te doen. Hak ze daarna fijn. Snijd de hamlappen in dunne repen, snipper de uitjes, snijd de knoflook fijn en kneus de sereh (citroengras).
Doe alle ingrediënten in een ruime kom, dek deze af en laat het vlees een nachtje marineren.
Week een uurtje voordat je de saté gaat klaarmaken de satéstokjes in een bakje met water (zo heb je minder kans dat de stokjes verbranden - als je de foto goed bekijkt zul je zien dat ik dat nou net niet zo lang heb gedaan... ;) )
Rijg het vlees aan de stokjes en zorg ervoor dat je het vlees goed verdeeld. Niet té strak op elkaar maar ook niet té losjes.
Vervolgens grill je de saté gaar, het allerlekkerste is om dit op de BBQ te doen maar je kunt hiervoor natuurlijk ook prima een grillplaat voor gebruiken.
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.