Pasta alfredo
Makkelijk recept voor pasta alfredo
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
100 gram pasta 200 ml kookroom 75 gran roomboter 70 gram spekreepjes 50 gram Parmezaanse kaas (+ extra ter garnering) 1 ui (klein) 2 tenen knoflook 1 theelepel citroenrasp olijfolie, verse peterselie, peper, zout en nootmuskaat naar smaak
Kook de pasta beetgaar in ruim water met een snufje zout.
Bak de spekreepjes met een heel klein beetje (olijf)olie even uit in een ruime koekenpan en houd deze apart.
Rasp het uitje heel fijn en snijd ook de knoflook fijn.
Giet de pasta af zodra deze beetgaar is.
Als laatste maken we de saus en hiervoor gebruik je de koekenpan waarin je de spekreepjes hebt gebakken (lees: extra veel smaak :) ).
Verhit de roomboter op middelhoog vuur en fruit het uitje en de knoflook even aan tot deze zacht zijn.
Voeg dan de citroenrasp toe samen met de kookroom.
Meng alles door elkaar en voeg tot slot de Parmezaanse kaas toe.
Laat de saus inkoken en breng op smaak met (fijngesneden) peterselie, peper, zout en een beetje nootmuskaat.
Schep de kalkoenspekreepjes erdoor en serveer je pasta Alfredo met extra Parmezaanse kaas en een beetje peterselie. Eet smakelijk!
Calorieën: 853 kcal | Koolhydraten: 58 g | Eiwitten: 25 g | Vetten: 59 g | Verzadigd vet: 33 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Maak dan snel én gratis een eigen account aan.