Vegan bananenbrood
Vegan bananenbrood: lekker & verantwoord. Ideaal om mee te nemen, als tussendoortje, onderdeel van je ontbijt of als je lekkere trek hebt.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 45 minuten minuten Totale tijd: 55 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
3 bananen (rijpe) 50 ml zonnebloemolie 25 gram kokosbloesemsuiker 175 gram bloem 1½ theelepel bakpoeder ½ theelepel baking soda snuf zout 2 theelepels kaneel
Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Bedek de cakevorm met een velletje bakpapier of vet de vorm in.
Prak twee bananen met een vork in een ruime kom en meng de olie en suiker erdoor.
In een andere kom meng je de bloem, bakpoeder, baking soda, snuf zout en de kaneel door elkaar.
Meng de bloem beetje bij beetje door het banaanmengsel.
Giet het beslag in de cakevorm.
Snij de derde banaan horizontaal doormidden en leg allebei de helften op het beslag.
Bak het bananenbrood in ca. 45 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
Laat het brood vervolgens afkoelen en snij het bananenbrood daarna in plakjes.
Calorieën: 148 kcal | Koolhydraten: 24 g | Eiwitten: 2 g | Vetten: 5 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.