Rabarber compote
Zelfgemaakte rabarber compote (basis recept)
Voorbereiding: 5 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 1 flinke pot
500 gram rabarber 3-4 eetlepels suiker water naar smaak: kruiden als kardemom, kaneel en/of een kneepje citroensap
Maak de rabarber schoon, snij de uiteinden eraf en snij de steel in stukjes.
Doe de stukjes samen met het suiker, een klein bodempje water (niet teveel!) in een steelpannetje
Voeg kruiden naar smaak toe (dat hoeft niet perse, als het je lekker lijkt voeg je wat toe).
Verwarm het geheel op laag/ middenhoog vuur en roer af en toe rustig door. Door het roeren valt de rabarber helemaal uit elkaar als hij stuk is.
Doe de rabarber compote in een (hittebestendig) potje en bewaar (eenmaal afgekoeld) in de koelkast. Eet smakelijk!
Calorieën: 117 kcal | Koolhydraten: 26 g | Eiwitten: 5 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 1 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.