Ga terug
+ servings
Rabarber compote

Rabarber compote

Zelfgemaakte rabarber compote (basis recept)
4.24 van 39 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 flinke pot

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram rabarber
  • 3-4 eetlepels suiker
  • water
  • naar smaak: kruiden als kardemom, kaneel en/of een kneepje citroensap

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maak de rabarber schoon, snij de uiteinden eraf en snij de steel in stukjes.
  • Doe de stukjes samen met het suiker, een klein bodempje water (niet teveel!) in een steelpannetje
  • Voeg kruiden naar smaak toe (dat hoeft niet perse, als het je lekker lijkt voeg je wat toe).
  • Verwarm het geheel op laag/ middenhoog vuur en roer af en toe rustig door. Door het roeren valt de rabarber helemaal uit elkaar als hij stuk is.
  • Doe de rabarber compote in een (hittebestendig) potje en bewaar (eenmaal afgekoeld) in de koelkast. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 117kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwitten: 5g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.