Ga terug
+ servings

Vegan ontbijtkoek

Makkelijk recept voor een heerlijke, smeuïge vegan ontbijtkoek
4.50 van 4 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 10 plakjes*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram bloem
  • 200 ml amandelmelk
  • 25 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eetlepels appelstroop
  • 2 eetlepels koekkruiden
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 50 gram Flora Plant boter (ongezouten + extra)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de cakevorm in met een beetje Flora Plant boter.
  • Verwarm de appelstroop kort zodat deze vloeibaar wordt en mix het met een garde door de amandelmelk in een ruime kom.
  • Voeg de kokosbloesemsuiker, koekkruiden (gesmolten) Flora Plant boter, bakpoeder en baking soda toe.
  • Tot slot mix je de bloem er beetje bij beetje door. Als het niet meer lukt te mixen met een garde kun je eventueel een spatel gebruiken.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak de ontbijtkoek in circa 35-45 minuten gaar.
  • Test of de ontbijtkoek gaar is door er een satéprikker in te steken, als deze er schoon uitkomt is de ontbijtkoek gaar. Laat hem vervolgens even afkoelen en snij in plakken. Besmeer met een laagje Flora Plant boter, eet smakelijk!

handig om te weten:

* De hoeveelheid is afhankelijk van hoe dik je de plakjes maakt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 149kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 3g | Vetten: 4g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.