Verwarm de oven voor op 225 graden boven- en onderwarmte en laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de witte asperges en snijd van zowel de witte als de groene asperges de kontjes af.
Verhit ruim water en een snuf zout in een pan en kook de witte asperges voor 8 minuten en voeg dan de groene asperges toe en kook deze ook nog 4 minuten mee tot de asperges gaar zijn (test dit eventueel door er met een vork in te prikken en als deze er makkelijk doorheen gaat zijn de asperges gaar). Laat ze vervolgens even uitlekken op een theedoek.
Vet ondertussen de vorm in en verdeel hierover het bladerdeeg en zorg dat je een opstaande rand hebt zoals op de foto. Prik gaatjes in het bladerdeeg en bak de vorm met het bladerdeeg een minuut of 5 even kort voor in de oven.
Meng ondertussen het eidooier met de crème fraîche, melk, uienpoeder, 25 gram geraspte kaas en naar smaak peper en zout. Haal de vorm uit de oven en verdeel de asperges erover, giet het ei en crème fraîche mengsel erover en strooi de rest van de kaas erop.
Zet de quiche in de oven voor ongeveer 20 minuten en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.