Klop de slagroom stijf samen met 2 eetlepel suiker.
Schep daar voorzichtig de Griekse yoghurt door.
Pureer de aardbeien en doe ze in een steelpannetje met 1 eetlepel suiker.
Verwarm de aardbeien kort en knijp de blaadjes gelatine uit. Voeg deze een voor een toe tot ze opgelost zijn in de aardbeiensaus.
Laat de saus iets afkoelen (tot kamertemperatuur, anders wordt het te hard/ klonterig) en schep het voorzichtig door de slagroom en Griekse yoghurt.
Giet het mengsel over de vormpjes en zet minimaal 3-4 uur in de koelkast om op te stijven. Serveer naar smaak met slagroom en verse aardbeien. Eet smakelijk!
handig om te weten:
Gebruik het liefst volvette Griekse yoghurt of Franse kwark.Tip: ben je bang dat de toetjes niet mooi strak uit hun vormpje komen? Vet het dan even in met een dun laagje olie of bakspray. Dan kan het niet mis gaan!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.