Ga terug
+ servings
Krokante honing kip

Krokante honing kip met groenten en rijst

Makkelijk recept voor krokante honing kip, binnen 30 minuten klaar!
4.71 van 24 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram kipfilet
  • 300 gram broccoli
  • 200 gram rijst
  • 2 tenen knoflook
  • 2 bosui
  • olie, zout, sesamzaadjes
Voor het beslag:
  • 100 ml water
  • 75 gram bloem
  • 25 gram maizena
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel bakpoeder
  • snuf zout
Voor de saus:
  • 75 ml honing
  • 50 ml water
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 theelepel sesamolie
  • ½ eetlepel maizena
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de rijst zoals aangegeven is op de verpakking.
  • Snij de kipfilet in stukjes.
  • Mix alle ingrediënten voor het beslag.
  • Mix alle ingrediënten voor de saus.
  • Verhit water in een steelpannetje met een snuf zout en kook de broccoli beetgaar. Giet daarna af.
  • Snij de bosui in dunne ringen.
  • Verhit ondertussen ruim olie in de wok.
  • Haal de stukjes kip door het beslag mengsel en bak ze in de wok om en om in een paar minuten (eventueel in porties) gaar en goudbruin.
  • Laat de kip vervolgens uitlekken op een papiertje en giet de olie uit de wok.
  • Verhit een eetlepel olie opnieuw in de wok, pers het teentje knoflook uit en fruit dit heel kort en voeg dan de saus toe.
  • Doe de kipstukjes bij de saus en bak ze even kort mee.
  • Serveer de krokante honing kip met de rijst, broccoli en strooi hierover de bosui in ringetjes en de sesamzaadjes. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 796kcal | Koolhydraten: 113g | Eiwitten: 56g | Vetten: 13g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.