Ga terug
+ servings
Pannenkoeken

Zelfgemaakte Pannenkoeken

Zelf pannenkoeken maken met eigen pannenkoekenmix
4.60 van 32 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 15 pannenkoeken*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 750 ml melk
  • 375 gram bloem
  • 3 eieren (middel)
  • suiker, zout, roomboter

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de bloem, melk, eieren en naar smaak suiker (denk 1 á 2 eetlepels) en een snufje zout in een grote kom.
  • Mix dit goed door elkaar met een garde of makkelijk met een handmixer zodat je een mooi glad beslag hebt (zonder klontjes!)
  • Doe een beetje boter in een koekenpan, even de boter laten smelten en doe hier een soeplepel met beslag. Beweeg je pan zachtjes zodat het beslag de bodem van de pan bedekt.
  • Op middelhoog vuur aanbakken en daarna je pannenkoek omdraaien (je kunt natuurlijk ook je pannenkoek flippen ;) ) Tot de pannenkoek aan beide zijdes mooi licht goud bruin is.
  • Dit is wat ik zelf doe (niet bepaald goed voor je pan - wel goed om de meest mooie pannenkoeken te maken) als de pannenkoek klaar is doe ik de pan even onder de kraan en spoel ik 'm snel af. Even droogmaken met een theedoek en weer op het vuur. Nieuwe boter erbij en bak zo alle pannenkoeken tot het beslag op is.
  • Serveer met alles wat je lekker lijkt (kijk hierboven voor wat tips)

handig om te weten:

De hoeveelheid pannenkoeken is afhankelijk van de grootte van je pan en de dikte van de pannenkoeken. Maak je grote dikke pannenkoeken dan zul je er minder uit het beslag halen dan wanneer je dunne pannenkoeken maakt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 134kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 5g | Vetten: 3g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.