Neem een ruime kom en doe hier het sjalotje in samen met het gehakt, ei, piment, mosterd, Worcestershire saus en peper en ruim zout naar smaak.
Voeg hier wat broodkruim aan toe (begin met 2 á 3 eetlepels) en meng het gehakt heel losjes (!) door elkaar. Als het gehakt te nat is voeg je wat extra broodkruim toe.
Verdeel het gehakt vervolgens in 4 delen en maak er een hamburger van in je hand. Maak er niet eerst een bolletje van maar direct een hamburger zodat het gehakt nog een beetje losjes blijft.
Je kunt de hamburgers direct bereiden of je bewaard ze in de koelkast. Leg er dan een klein stukje bakpapier tussen zodat de hamburgers niet aan elkaar plakken.
Leg de hamburgers op de BBQ of grill en bak je ze aan beide kanten tot ze gaar zijn. De broodjes kun je ook even kort grillen voor een knapperige binnenkant.
Zodra de hamburgers bijna klaar zijn doe je er een plakje kaas op en laat je deze smelten.
Beleg ondertussen de onderkant van het broodje met een beetje mayonaise naar smaak, sla en leg hier vervolgens de hamburger op. Garneer verder naar smaak met extra sla, tomaat, uienringen, augurk en ketchup. Herhaal dit ook met de overige broodjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.