Ga terug
+ servings
Scones recept

Scones recept

Makkelijk recept voor Britse scones
4.33 van 188 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 ml melk
  • 50 gram roomboter (ongezouten - koud)
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout, scheutje melk (extra)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe het bakmeel, suiker, zout in een kom en snij de koude boter in blokjes. Doe dit erbij.
  • Kneed met je vinger tot een kruimelig deeg.
  • Voeg dan de melk en vanille extract toe en meng dit met een vork even kort door elkaar.
  • Daarna kneed je het met je handen tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg uit tot ongeveer even hoog als het vingerkootje van je pink en steek er met de uitsteekvorm rondjes uit.
  • Rol het deeg weer op en herhaal dit tot al het deeg op is in rondjes.
  • Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Kluts de eidooier met een klein scheutje melk er even door en bestrijk de bovenkant van de scones hiermee voor een mooie goudbruine bovenkant.
  • Bak de scones in ongeveer 14-15 minuten goudbruin.
  • Laat ze daarna even afkoelen en breek ze open met je handen. Vullen naar smaak. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Tip: scones zijn vers, de dag zelf het allerlekkerst dus wacht niet te lang om ze op te eten ;-) .

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 176kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 5g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.