Scones recept
Makkelijk recept voor Britse scones
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
250 gram zelfrijzend bakmeel 125 ml melk 50 gram roomboter (ongezouten - koud) 1 eidooier 2 eetlepels suiker 1 theelepel vanille extract snuf zout, scheutje melk (extra)
Verwarm de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte.
Doe het bakmeel, suiker, zout in een kom en snij de koude boter in blokjes. Doe dit erbij.
Kneed met je vinger tot een kruimelig deeg.
Voeg dan de melk en vanille extract toe en meng dit met een vork even kort door elkaar.
Daarna kneed je het met je handen tot een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot ongeveer even hoog als het vingerkootje van je pink en steek er met de uitsteekvorm rondjes uit.
Rol het deeg weer op en herhaal dit tot al het deeg op is in rondjes.
Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Kluts de eidooier met een klein scheutje melk er even door en bestrijk de bovenkant van de scones hiermee voor een mooie goudbruine bovenkant.
Bak de scones in ongeveer 14-15 minuten goudbruin.
Laat ze daarna even afkoelen en breek ze open met je handen. Vullen naar smaak. Eet smakelijk!
Tip: scones zijn vers, de dag zelf het allerlekkerst dus wacht niet te lang om ze op te eten ;-) .
Calorieën: 176 kcal | Koolhydraten: 24 g | Eiwitten: 5 g | Vetten: 7 g | Verzadigd vet: 4 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.