Mac and cheese recept
Een klassieke Amerikaanse mac and cheese met twist
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 30 minuten minuten Totale tijd: 45 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
300 ml melk 200 gram bloemkool (in roosjes gesneden) 175 gram macaroni 150 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld cheddar) 100 gram hamblokjes 25 gram bloem 25 gram roomboter (ongezouten) 10 gram bieslook (vers - fijngesneden) 1 teentje knoflook 1 theelepel mosterd (dijon) peper, zout, nootmuskaat, chili vlokken 4-5 eetlepels panko
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Kook de pasta en de bloemkoolroosjes beetgaar in een ruime pan met water en een snuf zout.
Verhit een beetje boter in een ruime pan en pers het teentje knoflook erin uit.
Voeg dan de bloem toe en bak even mee (je gaat nu een roux maken zoals dat heet).
Met een garde mix je vervolgens beetje bij beetje de melk erdoor en tot slot voeg je de kaas toe.
Zodra de kaas gesmolten is breng je de saus op smaak met ruim peper, zout, nootmuskaat en chili vlokken naar smaak en meng je de mosterd erdoorheen.
Schep de macaroni, bloemkoolroosjes en hamblokjes door de saus.
Meng de fijngesneden bieslook erdoor en schep het geheel in een ruime ovenschaal.
Strooi de panko erover en bak de mac and cheese goudbruin in de oven voor ongeveer 25 minuten. Eet smakelijk!
Lekker met een frisse salade erbij.
Calorieën: 476 kcal | Koolhydraten: 47 g | Eiwitten: 22 g | Vetten: 21 g | Verzadigd vet: 12 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Maak dan snel én gratis een eigen account aan.