Ga terug
+ servings
Witte asperges met zalm

Witte asperges met zalm en krieltjes

Snelle maaltijd: witte asperges met krieltjes uit de oven, zalm en asperges.
4.06 van 19 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram witte asperges
  • 500 gram krieltjes (met schil)
  • 100 gram gerookte zalm
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook
  • peper, zout en fijngesneden verse peterselie
  • naar smaak: botersaus of Hollandaisesaus (zie recept in het artikel)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Verhit een pan met water en een snuf zout.
  • Spoel de krieltjes af en halveer de wat grotere krieltjes.
  • Kook de krieltjes gaar in ca. 8 minuten, dep goed droog, verdeel er een beetje olie over samen met peper, zout en de teentjes knoflook (ontveld en in tweeën gesneden).
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier en bak ze in ongeveer 30-45 minuten gaar en krokant (halverwege omscheppen).
  • Tegen het einde van de bereidingstijd van de krieltjes gaan we aan de slag met de rest van het recept.
  • Schil de witte asperges en snij het kontje eraf.
  • Breng water met een snuf zout in een ruime pan (de asperges moeten er immers in passen) aan de kook. Zodra het water kookt doe je de asperges erin en kook je ze 5 minuten. Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10 minuten nagaren in het hete kookvocht. Haal ze daarna uit de pan en laat ze even uitlekken op een theedoek of keukenpapier.
  • Terwijl de asperges koken, kook je de eieren zoals jij ze lekker vindt. Doe de eieren in kokend water met een snuf zout en kook ze 3 minuten voor een zacht ei, 5 minuten voor half zacht en 7-8 minuten voor hardgekookt.
  • Verdeel de asperges over 2 borden, snij het ei fijn en verdeel deze over de asperges.
  • Verdeel ook de krieltjes, gerookte zalm en Hollandse garnalen over de borden en garneer met peterselie. Serveer naar smaak met Hollandaisesaus of botersaus. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 418kcal | Koolhydraten: 53g | Eiwitten: 34g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.