Ga terug
+ servings
Passievrucht curd

Passievrucht curd

Makkelijk recept voor heerlijke passievrucht curd
4.70 van 10 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 1 potje

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram suiker
  • 75 gram passievrucht (vruchtvlees*)
  • 75 gram roomboter (ongezouten)
  • 3 eidooiers (middel)
  • 1 theelepel citroensap

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de passievrucht samen met de boter en suiker in een pannetje met een dikke bodem.
  • Verwarm de inhoud op middelhoog vuur tot de boter is gesmolten en de suiker opgelost is.
  • Terwijl het pannetje op het vuur staat kluts je de eidooiers in een ruime kom.
  • Zodra de boter is gesmolten en de suiker opgelost is giet je dit beetje bij beetje door het eimengsel. Elke keer tussendoor goed roeren. Wanneer je dit beetje bij beetje doet heb je de minste kans dat het ei gaat stollen. Doe je dit wel in één keer dan heb je roerei.
  • Als je de hele inhoud van het pannetje door het eimengsel heb gedaan giet je het weer terug in de pan en voeg de citroensap toe.
  • Zet het pan op laag vuur en kook de passievrucht curd vervolgens in tot een dikke pasta. Blijf erbij en roer constant want de curd kan snel aanbranden.
  • Giet de passievrucht curd vervolgens in een glazen potje en laat afkoelen.

handig om te weten:

* Ik gebruik voor dit recept passievrucht uit de diepvries in blokjes. Deze kun je eenvoudig afwegen. Gebruik je verse, weeg dan het vruchtvlees af.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 1172kcal | Koolhydraten: 120g | Eiwitten: 11g | Vetten: 76g | Verzadigd vet: 44g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.