Ga terug
+ servings
Broodje gevuld met ei uit de oven

Broodje gevuld met ei uit de oven

Makkelijk ontbijt recept: broodjes gevuld met ei en kaas.
4.50 van 8 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 broodjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 4 afbakbroodjes (bijvoorbeeld kaiserbroodjes)
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 4 eieren (middel)
  • fijngesneden bieslook, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Snij de bovenkant van de afbakbroodjes en hol ze uit (de bovenkant/ het kapje kun je meebakken en ter decoratie erbij serveren) de binnenkant gebruiken we niet meer.
  • Verdeel vervolgens de crème fraîche over de bodem van de broodjes.
  • Hierop doe je de geraspte kaas, de eitjes en tot slot nog wat extra geraspte kaas en peper en zout naar smaak.
  • Zet de broodjes in een ovenschaal en bak ze in ca. 15-20 gaar. Denk de broodjes eventueel de laatste 5 a 10 minuten af met aluminiumfolie als de broodjes teveel verkleuren, maar het ei nog niet gaar is.
  • Garneer naar smaak met fijngesneden bieslook en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 326kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 14g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.