Ga terug
+ servings
Worteltjestaart

Worteltjestaart

Worteltjestaart (carrot cake) met laagjes en frosting.
4.50 van 18 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 45 minuten
Hoeveelheid: 8 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de worteltjestaart:
  • 300 gram wortels
  • 250 gram bloem
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram walnoten
  • 3 eieren (middel)
  • 2 theelepels kaneel
  • theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
  • 1 theelepel baking soda
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • snuf gemberpoeder, nootmuskaat en zout
Voor de frosting:
  • 175 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel sinaasappelrasp

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Rasp de wortels en hak de walnoten grof.
  • Doe de eieren, zonnebloemolie, sinaasappelrasp en vanille extract in een ruime kom. Meng door elkaar met een garde.
  • Roer de basterdsuiker erdoor.
  • Beetje bij beetje roer je er met de garde de bloem, baking soda, bakpoeder, en de kruiden (kaneel, nootmuskaat, gemberpoeder, zout en kruidnagelpoeder) door.
  • Tot slot schep je de walnoten en de geraspte wortel erdoor tot een mooi beslag.
  • Verdeel 1/3 van het beslag over een ingevette springvorm en bak de cake gaar in ca. 15-20 minuten (even controleren met een satéprikker of de binnenkant gaar is).
  • Laat de cake vervolgens afkoelen voor je hem uit de springvorm haalt en herhaal dit met de rest van het beslag zodat je 3 cakes hebt.
  • Terwijl de cakes afkoelen kun je de frosting gaan maken.
  • Klop de roomboter in enkele minuten luchtig met een handmixer of stamixer.
  • Klop er vervolgens de roomkaas, poedersuiker, vanille extract en sinaasappelrasp door.
  • Nu gaan we de taart vormen. Leg een van de cakes op een bord of plateau waarop je de taart straks wilt serveren.
  • Verdeel hierover een laag frosting en leg hierover de volgende laag cake, herhaal dit met de volgende laag.
  • Zet de cake nu ongeveer een half uur - uur in de koelkast om even op te stijven en daarna ga je de bovenkant en zijkanten glad smeren met de frosting (eventueel ter decoratie wat toefjes frosting bovenop). Decoreer eventueel met marsepeinen worteltjes of fijngehakte walnoten. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 767kcal | Koolhydraten: 56g | Eiwitten: 10g | Vetten: 57g | Verzadigd vet: 18g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.