Pers daarna de grapefruit uit tot je 100 ml sap hebt.
Doe de grapefruit rasp, sap, boter en suiker in een pannetje met een dikke bodem.
Zet het pannetje op een laag vuur en zodat de boter kan smelten en de suiker oplost in de boter.
Terwijl het pannetje op het vuur staat kluts je beide eitjes in een ruime kom.
Zodra de boter is gesmolten en de suiker opgelost is giet je dit beetje bij beetje door het eimengsel. Elke keer tussendoor goed roeren. Wanneer je dit beetje bij beetje doet heb je de minste kans dat het ei gaat stollen. Doe je dit wel in één keer dan heb je roerei.
Zodra je vrijwel de hele inhoud van het hele pannetje door het eimengsel heb gedaan giet je het weer terug in de pan. Zet het pan op laag vuur en kook de grapefruit curd vervolgens in tot een dikke pasta vergelijkbaar met yoghurt of vla. Blijf erbij en roer constant want de curd kan snel aanbranden.
Zodra het de juiste dikte heeft giet je het door een zeefje in de glazen pot. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.