Aziatische kipburger
Makkelijk recept voor heerlijke Aziatische kipburgers
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 15 minuten minuten Totale tijd: 25 minuten minuten
Hoeveelheid: 4 kipburgers
- 300 gram kipgehakt
- 2 eetlepels panko (Japans broodkruim)
- 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
- 1 eetlepel ketjap
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 theelepels gember (vers - geraspt)
- 1 theelepel sriracha
- peper en zout
Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe.
Vorm met de hand 4 stevige burgers van het gekruide gehakt. Als het gehakt nog te vochtig is voeg je eventueel wat extra panko toe.
Laat de kipburgers vervolgens ongeveer een half uur in de koelkast opstijven.
Verhit een beetje olie in een koekenpan of grillpan en bak de burger aan beide kanten gaar. Eet smakelijk!
Calorieën: 151kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 14g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 3g
*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer:
disclaimer.
Maak dan snel én gratis een eigen account aan.