Go Back
+ servings

Witte chocolade macadamia koekjes

Makkelijk recept voor heerlijke koekjes met witte chocolade en macadamianoten.
4.15 van 7 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 15 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram roomboter (ongezouten, kamertemperatuur)
  • 125 gram suiker
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
  • 50 gram macadamianoten (ongezouten en ongebrand)
  • 1 ei (middel)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • ½ theelepel bakingsoda

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Mix de boter, basterdsuiker, suiker en vanillesuiker door elkaar met een handmixer.
  • Voeg het eitje toe.
  • Voeg dan het zelfrijzend bakmeel en de bakingsoda toe.
  • Tot slot schep je de chocolade en macadamianoten (in stukjes) erdoor.
  • Bedek een bakplaat met een velletje bakpapier en schep met de ijsschep (of een lepel) gelijke bolletjes deeg op de bakplaat. Zorg dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houdt.
  • Bak de koekjes (eventueel in delen) in ca. 10-12 minuten gaar. Even laten afkoelen en eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 236kcal | Koolhydraten: 30g | Eiwitten: 3g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 6g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.