Ga terug
+ servings
Pasta met spinazie, room en bacon

Pasta met spinazie, room en bacon

Makkelijk recept voor pasta met spinazie, room en bacon (binnen 30 minuten klaar)
4.54 van 13 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram spinazie (vers)
  • 150 gram pasta (bijvoorbeeld orecchiette)
  • 150 gram bakbacon
  • 100 ml kookroom
  • 75 gram zongedroogde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Optioneel: Parmezaanse kaas en verse basilicum ter garnering

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Zet een pan met ruim water en een snuf zout op het vuur en kook de pasta zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing.
  • Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn. Snijd de bacon in kleine blokjes en de zongedroogde tomaat in reepjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit het uitje en de knoflook aan tot ze glazig beginnen te worden.
  • Voeg dan de bakbacon toe samen met de zongedroogde tomaatjes en bak even mee. Tot slot voeg je handje voor handje de spinazie toe tot deze geslonken is.
  • Giet bij de spinazie de kookroom samen met 100 ml water en breng dit op smaak met peper en zout.
  • Zodra de pasta gaar is giet je deze af en schep je de pasta door de spinazie. Garneer met Parmezaanse kaas en basilicum naar smaak. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 621kcal | Koolhydraten: 89g | Eiwitten: 34g | Vetten: 16g | Verzadigd vet: 5g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.