Ga terug
+ servings
Wraps met bloemkool

Vegetarische wraps met gegrilde bloemkool

Makkelijk recept voor vegan wraps met gegrilde bloemkool
4.84 van 6 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 8 kleine wraps
  • 75 gram veldsla
  • 1 avocado
  • ½ bloemkool (in kleine roosjes gesneden)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepels paprikapoeder (gerookt)
  • ½ theelepel cayennepeper
  • olijfolie,(vegan) zure room, peper en zout
  • ingelegde rode ui

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes over een bakplaat en verdeel hier wat olijfolie en de kruiden (paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, komijn en cayennepeper) over en naar smaak peper en zout.
  • Zet de bakplaat in de oven en gril de bloemkoolroosjes in ongeveer 20-25 minuten gaar en licht krokant. Schep ze halverwege even om.
  • Verwarm de wraps zoals aangegeven op de verpakking even om en om gaar.
  • Vul de wraps naar smaak met de geroosterde bloemkool, avocado, sla en naar smaak ingelegde rode en eventueel een beetje (vegan) zure room.

handig om te weten:

Vervang de losse kruiden eventueel naar smaak voor 1-2 eetlepels TexMex of Taco kruiden.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 116kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwitten: 7g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.