Romige pasta met garnalen
Snelle pasta met garnalen in roomsaus
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 10 minuten minuten Totale tijd: 20 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
400 gram garnalen (grote - gepeld (en evt. ontdooid bij diepvries garnalen)) 150 gram pasta (spaghetti of tagliatelle) 100 ml droge witte wijn 75 ml kookroom 3 tomaten (in blokjes gesneden) 2 tenen knoflook 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 eetlepels bieslook (vers - fijngesneden) 1 eetlepel roomboter olijfolie, cayennepeper, verse basilicum (ter garnering) peper en zout
Kook de pasta in een pan met ruim water en een snuf zout beetgaar.
Ondertussen verhit een beetje olie in een koekenpan en pers hierin twee tenen knoflook uit. Fruit de knoflook kort aan.
Voeg de garnalen toe en bak deze gaar in enkele minuten.
Voeg dan de tomaten en de bieslook toe en bak even mee. Breng op smaak met een snufje cayennepeper.
Doe de roomboter erbij en als het gesmolten is voeg je de witte wijn toe.
Voeg tot slot de kookroom en de Parmezaanse kaas toe en laat het even inkoken.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de garnalen en roomsaus. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Garneer naar smaak met verse basilicum. Eet smakelijk!
Calorieën: 649 kcal | Koolhydraten: 64 g | Eiwitten: 51 g | Vetten: 15 g | Verzadigd vet: 9 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.