Go Back
+ servings

Romige pasta met garnalen

Snelle pasta met garnalen in roomsaus
4.22 van 28 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram (reuze) garnalen (gepeld (en evt. ontdooid bij diepvries garnalen))
  • 150 gram pasta (spaghetti of tagliatelle)
  • 100 ml droge witte wijn
  • 75 ml kookroom
  • 3 tomaten (in blokjes gesneden)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels bieslook (vers - fijngesneden)
  • 1 eetlepel roomboter
  • olijfolie, cayennepeper, verse basilicum (ter garnering) peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de pasta in een pan met ruim water en een snuf zout beetgaar.
  • Ondertussen verhit een beetje in een koekenpan en pers hierin twee tenen knoflook uit. Fruit de knoflook kort aan.
  • Voeg de garnalen toe en bak deze gaar in enkele minuten.
  • Voeg dan de tomaten en de bieslook toe en bak even mee. Breng op smaak met een snufje cayennepeper.
  • Doe de roomboter erbij en als het gesmolten is voeg je de witte wijn toe.
  • Voeg tot slot de kookroom en de Parmezaanse kaas toe en laat het even inkoken.
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de garnalen en roomsaus. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Garneer naar smaak met verse basilicum. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 649kcal | Koolhydraten: 64g | Eiwitten: 51g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 9g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.