Ga terug
+ servings
Pompoensoep met zoete aardappel

Pompoensoep met zoete aardappel

Heerlijke, romige pompoensoep met zoete aardappel
4.30 van 47 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 6 kommen soep

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram pompoen (geschild, in stukjes gesneden)
  • 200 gram zoete aardappel (geschild, in stukjes gesneden)
  • 500 ml groentebouillon
  • 100 gram winterpeen (geschild, in stukjes gesneden)
  • 1 ui (geschild, in stukjes gesneden)
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • snuf chilivlokken of cayennepeper
  • olijfolie, peper en zout, kookroom, geschaafde amandel (optioneel, ter garnering)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Bedek de bakplaat met een velletje bakpapier en verdeel hier alle groenten over.
  • Verdeel hierover een beetje olijfolie samen met de kruiden.
  • Zet de groenten in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Haal de groenten uit de oven en doe ze in een pan.
  • Giet de bouillon erbij en pureer het geheel tot een gladde soep.
  • Breng de soep eventueel nog even aan de kook zodat je hem iets kunt inkoken, mocht je hem dikker willen en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep met een beetje room, extra kruiden naar smaak en eventueel wat geschaafde amandel. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 72kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.