Pompoensoep met zoete aardappel
Heerlijke, romige pompoensoep met zoete aardappel
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Hoeveelheid: 6 kommen soep
- 300 gram pompoen (geschild, in stukjes gesneden)
- 200 gram zoete aardappel (geschild, in stukjes gesneden)
- 500 ml groentebouillon
- 100 gram winterpeen (geschild, in stukjes gesneden)
- 1 ui (geschild, in stukjes gesneden)
- 2 theelepels komijn
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- snuf chilivlokken of cayennepeper
- olijfolie, peper en zout, kookroom, geschaafde amandel (optioneel, ter garnering)
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Bedek de bakplaat met een velletje bakpapier en verdeel hier alle groenten over.
Verdeel hierover een beetje olijfolie samen met de kruiden.
Zet de groenten in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Haal de groenten uit de oven en doe ze in een pan.
Giet de bouillon erbij en pureer het geheel tot een gladde soep.
Breng de soep eventueel nog even aan de kook zodat je hem iets kunt inkoken, mocht je hem dikker willen en breng verder op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met een beetje room, extra kruiden naar smaak en eventueel wat geschaafde amandel. Eet smakelijk!
Calorieën: 72kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 1g
*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer:
disclaimer.
Maak dan snel én gratis een eigen account aan.