Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Rasp de bloedsinaasappel en pers hem uit (vang de zaadjes op en gooi deze weg) en hou het sap apart.
Meng de Griekse yoghurt met de zonnebloemolie en de eieren eerst goed door elkaar.
Voeg de rasp van de bloedsinaasappel toe samen met een snuf zout en het vanille extract en meng weer goed door elkaar.
Beetje bij beetje meng je het zelfrijzend bakmeel erdoor samen met 175 gram suiker.
Vet de cakevorm in en/ of bedek hem met een velletje bakpapier.
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in circa 45-50 minuten goudbruin en gaar.
Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, als deze er schoon uit komt is de cake gaar.
Laat de cake daarna volledig afkoelen. Als de cake afgekoeld is haal je hem uit de vorm en maak je de glazuur.
De glazuur voor de cake maak je door de poedersuiker, gesmolten roomboter en de bloedsinaasappelsap te mengen. Voeg steeds een eetlepeltje sap toe tot je de gewenste dikte glazuur hebt. Het kan dus zijn dat je wat sap overhoudt.
Verdeel de glazuur over de cake en laat hard worden. Daarna kun je de cake in plakken snijden. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.