olie om in te bakken, pittige kiemgroenten naar smaak
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
Neem de halve avocado, verwijder de schil en snijd in dunne plakken. Was de tomaat en snijd ook deze in dunne plakjes. Snijd het kleine rode uitje in dunne halve maantjes of ringetjes.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de bietenburgers om en om in 5 minuten gaar. Je kunt deze bietenburgers ook bereiden in de oven. Je zet ze dan ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden.
Snijd de harde bolletjes doormidden. Beleg beide onderkanten met ieder een halve eetlepel Griekse yoghurt. Verdeel hierover een klein handje rucola en leg hierop de bietenburger.
Verdeel de plakjes avocado over de bietenburgers en druppel er een beetje citroensap overheen (ongeveer 1 theelepel per burger). Daarop doe je de plakjes tomaat en rode ui. Verdeel er tot slot nog wat kiemgroente over en doe dan de bovenkant van het bolletjes erop. Druk zachtjes aan en zet de burger eventueel vast met een toffe satéprikker. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.