Ga terug
+ servings
Plaattaart met gegrilde groenten

Plaattaart met gegrilde groenten

Plaattaart met gegrilde groenten, met lekker veel groenten én volledig plantaardig. Yes, deze smakelijk plaattaart is vegan en een aanrader.
4.55 van 20 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol bladerdeeg (plantaardig)
  • 150 gram hummus
  • 1 courgette
  • 1 aubergine (kleine)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 rode ui
  • 50 gram cherrytomaten
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 theelepels tijm (gedroogd)
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • olijfolie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Rol het vel bladerdeeg met bakpapier uit en leg dit de bakplaat. Vouw 1-2 centimeter van de randen om zoals te zien is op de foto.
  • Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de plaattaart enkele minuten in de voorverwarmende oven voor.
  • Snij de courgette en de aubergine in plakken. De puntpaprika in grove stukken, de rode ui in halve maantjes en de cherrytomaten halveer je.
  • Verhit een grillpan met een beetje olijfolie en grill de groenten om en om gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de hummus over de plaattaart en daarover de gegrilde groenten. Strooi de oregano en tijm erover.
  • Zet de plaattaart nu in de oven voor ongeveer 25 minuten tot hij gaar is. Strooi de laatste 5 minuten de pijnboompitten erover. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 404kcal | Koolhydraten: 42g | Eiwitten: 10g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.