Breng een ruime pan water met een snufje zout aan de kook en kook hierin de pasta 'al dente' (beetgaar). Voor je de pasta laat uitlekken bewaar je 1 kopje kookvocht.
Tijdens het koken van de pasta doe je de eieren in een kom en mix je ze met de helft van de geraspte Parmezaanse kaas.
Zet tegelijkertijd een ruime koekenpan op het vuur (straks doe je de pasta erbij dus de pan moet ruim zijn) en pak je de bacon of pancetta tot deze bruin en licht krokant is.
Voeg daarna de fijngesneden ui en de knoflook toe en bak dit even kort mee. Zet het vuur laag.
Nu moet je 'snel' zijn (je wil immers geen roerei met pasta ;)). Doe de uitgelekte pasta in de koekenpan.
Doe hier beetje bij beetje het eimengsel bij en schep het (met bij voorkeur een tang) snel door elkaar.
Voeg tot slot nog een beetje kookvocht toe en schep de pasta om tot je een mooie romige pasta hebt.
Breng op smaak met zwarte peper en de fijngesneden peterselie. Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!