Ga terug
+ servings
Nonnenvotten maken

Nonnevotten

Het recept om zelf de lekkerste Limburgse nonnevotten te maken
4.25 van 12 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 15 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 600 gram bloem
  • 200 gram roomboter (ongezouten - kamertemperatuur)
  • 150 ml melk (lauwwarm)
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren (middel)
  • 2 zakjes gist (gedroogde)
  • 1 theelepel citroenrasp
  • snuf zout
  • fijne suiker ter decoratie

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng de lauwwarme melk met de gist en de witte basterdsuiker en laat dit vervolgens even staan tot er een schuimlaagje op komt.
  • Neem een ruime kom en doe daarin de bloem, doe het gistmengsel erbij samen met de boter en de citroenrasp en kneed er met een keukenmachine met deeghaak een soepel mengsel van.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe en kneed er als laatste het zout door.
  • Vorm een mooie bol soepel deeg, doe dit terug in de kom en dek af met huishoudfolie en een theedoek.
  • Laat het gist nu ongeveer 1 uur rijzen.
  • Maak daarna bolletjes van het deeg, rol de bolletjes uit tot een lange sliert en maak een knoopje in de sliert zoals je op de foto kunt zien.
  • Leg de knoopjes nu op een velletje bakpapier, dek af met huishoudfolie en een theedoek en laat vervolgens weer 30 minuten rijzen.
  • Verwarm ondertussen de friteuse voor op 175 graden.
  • Frituur de nonnevotten per stuk of per twee in circa 5-7 minuten aan beide kanten goudbruin.
  • Wentel de nonnevotten na het bakken door de fijne kristalsuiker en eet smakelijk!

handig om te weten:

Ter info: voedingswaarden zijn berekent op basis van de ingrediënten , niet het bereide product uit de frituur en met de suiker eromheen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 283kcal | Koolhydraten: 38g | Eiwitten: 5g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.