Courgette van de BBQ
Heerlijke gegrilde courgette van de BBQ met een kruidenolie.
Voorbereiding: 10 minuten minuten Bereidingstijd: 5 minuten minuten Totale tijd: 15 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 courgette 2½ eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap 1 eetlepel peterselie (fijngesneden) 1 theelepel citroenrasp 1 teen knoflook peper en zout
Begin met het maken van de dressing.
Snijd het teentje knoflook fijn of pers hem uit.
Doe dit in een kommetje en meng hier de olijfolie, citroensap, citroenrasp en fijngesneden peterselie door.
Spoel de courgette af onder de kraan.
Snijd het kopje en het kontje eraf. Snijd hem daarna in dunne plakken (gebruik hiervoor eventueel een mandoline).
Smeer het kruiden mengsel met een kwastje over de plakjes courgette en laat dit even goed intrekken.
Grill de courgette (op de BBQ of de elektrische grill) aan beide kanten tot hij gaar is.
Verdeel nog een beetje peper en zout naar smaak over de courgette en eet smakelijk!
Calorieën: 167 kcal | Koolhydraten: 3 g | Eiwitten: 18 g | Vetten: 1 g | Verzadigd vet: 2 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.