Quiche lorraine met prei en spekjes
De heerlijke Franse klassieker: een quiche lorraine met spekjes en prei. Lekker en écht makkelijk om te maken.
Voorbereiding: 15 minuten minuten Bereidingstijd: 45 minuten minuten
Kookstand Scherm aanhouden tijdens het koken
1 rol hartige taartdeeg 200 gram spekjes 175 gram crème fraîche 100 gram prei 100 gram kaas (geraspt) 100 ml melk 3 eieren (middel) peper, zout en nootmuskaat
Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
Maak het deeg voor de bodem zelf of zorg ervoor dat je deze, indien nodig, laat ontdooien.
Vet de quichevorm in en verdeel hierover de bodem.
Bak de spekreepjes even uit in de pan tot ze gaar en iets krokant zijn.
Was de prei en snijd deze in dunne ringen.
Neem een ruime kom en meng hierin de volgende ingrediënten voor de vulling: 3 eieren, melk, crème fraîche en 75 gram geraspte kaas.
Breng dit op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel de helft van de prei en de spekreepjes over de quiche.
Giet hierover het mengsel en daarover verdeel je de rest van de spekjes en prei.
Tot slot de rest van de geraspte kaas erover en zet de quiche in de oven voor ongeveer 40-45 minuten deze deze gaar en goudbruin is. Eet smakelijk!
Calorieën: 698 kcal | Koolhydraten: 36 g | Eiwitten: 25 g | Vetten: 49 g | Verzadigd vet: 25 g
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer .
Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.