Ga terug
+ servings
Een stukje van de quiche lorraine gevuld met prei en spekjes

Quiche lorraine met prei en spekjes

De heerlijke Franse klassieker: een quiche lorraine met spekjes en prei. Lekker en écht makkelijk om te maken.
4.49 van 33 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 rol hartige taartdeeg
  • 200 gram spekjes
  • 175 gram crème fraîche
  • 100 gram prei
  • 100 gram kaas (geraspt)
  • 100 ml melk
  • 3 eieren (middel)
  • peper, zout en nootmuskaat

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 190 graden boven- en onderwarmte.
  • Maak het deeg voor de bodem zelf of zorg ervoor dat je deze, indien nodig, laat ontdooien.
  • Vet de quichevorm in en verdeel hierover de bodem.
  • Bak de spekreepjes even uit in de pan tot ze gaar en iets krokant zijn.
  • Was de prei en snijd deze in dunne ringen.
  • Neem een ruime kom en meng hierin de volgende ingrediënten voor de vulling: 3 eieren, melk, crème fraîche en 75 gram geraspte kaas.
  • Breng dit op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  • Verdeel de helft van de prei en de spekreepjes over de quiche.
  • Giet hierover het mengsel en daarover verdeel je de rest van de spekjes en prei.
  • Tot slot de rest van de geraspte kaas erover en zet de quiche in de oven voor ongeveer 40-45 minuten deze deze gaar en goudbruin is. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 698kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 25g | Vetten: 49g | Verzadigd vet: 25g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.