Ga terug
+ porties
Appelcake

Appelcake

Het recept voor een heerlijke appelcake met kaneel
4.13 van 32 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Hoeveelheid: 10 plakken

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 appel (groot)
  • 3 eieren (middel)
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.
  • In een ruime kom mix je de volgende ingrediënten: zelfrijzend bakmeel, roomboter, witte basterdsuiker, eieren, vanillesuiker en een flinke snuf zout.
  • Bekleed je cakevorm met bakpapier of vet deze in met boter en een beetje bloem. Giet het cakebeslag erin en verdeel over de vorm.
  • Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd dunne (halve) schijfjes van de appel (gebruik eventueel een mandoline). Doe de appel in een kom met de citroensap, ½ eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel. Schep om zodat de alle schijfjes voorzien zijn van een laagje suiker/ kaneel.
  • Steek de schijfjes appel in de cake zoals op de foto.
  • Zet de cake in de oven voor ca. 45 minuten. Test of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken.
    Komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zo niet? Nog even langer bakken
  • Laat de cake iets afkoelen voor je hem gaat aansnijden en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 248kcal | Koolhydraten: 28g | Eiwitten: 4g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 8g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.