Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
Rasp de grapefruit en pers hem vervolgens uit.
Meng de Griekse yoghurt met de zonnebloemolie en de eieren eerst goed door elkaar.
Voeg 3 theelepels van de grapefruit rasp toe samen met een snuf zout en het vanille extract en meng weer goed door elkaar.
Beetje bij beetje meng je het zelfrijzend bakmeel erdoor samen met 175 gram suiker.
Vet de cakevorm in en/ of bedek hem met een velletje bakpapier.
Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in circa 50 minuten goudbruin en gaar.
Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te prikken, als deze er schoon uit komt is de cake gaar.
Terwijl de cake in de oven staat doe je 50ml van de grapefruitsap samen met de rest van de suiker (50 gram) in een steelpannetje en kook je dit tot de suiker is opgelost. Laat de siroop vervolgens afkoelen.
Als de cake uit de oven komt laat je deze een paar minuten afkoelen en dan giet je de siroop eroverheen. Laat de cake daarna volledig afkoelen.
Voor de glazuur meng je de poedersuiker met 2 of 3 theelepels van het overgebleven grapefruit sap tot een dikkige pasta en verdeel dit tot slot over de cake.
Laat de glazuur hard worden en snij de cake in plakjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.