Ga terug
+ servings
Erwtensoep met kip

Ertwensoep met kip

Slanke erwtensoep met kip en lekker veel groenten
4.62 van 13 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 pot kippenbouillon
  • 2 kipfilets
  • 250 gram spliterwten
  • 200 gram pastinaak (geschild en in blokjes gesneden)
  • 150 gram knolselderij (geschild en in blokjes gesneden)
  • 150 gram prei (in dunne ringen gesneden)
  • ½ bosje selderij (fijngesneden)
  • ½ bosje peterselie (fijngesneden)
  • olijfolie, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Doe de pot kippenbouillon in een ruime soeppan en vul aan met water zoals aangegeven op de pot.
  • Spoel de spliterwten om en voeg deze toe aan de bouillon.
  • Breng dit vervolgens aan de kook.
  • Doe de helft van de knolselderij, de helft van de prei en de kipfilet erbij.
  • Laat dit vervolgens circa 1 uur rustig koken. Als er teveel vocht verdampt kun je wat water extra toevoegen.
  • Haal de kip daarna uit de soep en laat afkoelen. Pluk de kip in dunne reepjes met twee vorken.
  • Pureer de soep glad en voeg de overige prei en knolselderij toe, laat dit nog 10 minuutjes rustig pruttelen of tot de knolselderij gaar is.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg de geplukte kip toe.
  • Bak de pastinaak met een beetje olijfolie in een paar minuten beetgaar en licht goud bruin.
  • Doe tot slot de pastinaak samen met de peterselie en de selderij in de soep, roer door en serveer in soepkommen. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 376kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwitten: 29g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.