Ertwensoep met kip
Slanke erwtensoep met kip en lekker veel groenten
Voorbereiding: 20 minuten Totale tijd: 1 uur 20 minuten
- 1 pot kippenbouillon
- 2 kipfilets
- 250 gram spliterwten
- 200 gram pastinaak (geschild en in blokjes gesneden)
- 150 gram knolselderij (geschild en in blokjes gesneden)
- 150 gram prei (in dunne ringen gesneden)
- ½ bosje selderij (fijngesneden)
- ½ bosje peterselie (fijngesneden)
- olijfolie, peper en zout
Doe de pot kippenbouillon in een ruime soeppan en vul aan met water zoals aangegeven op de pot.
Spoel de spliterwten om en voeg deze toe aan de bouillon.
Breng dit vervolgens aan de kook.
Doe de helft van de knolselderij, de helft van de prei en de kipfilet erbij.
Laat dit vervolgens circa 1 uur rustig koken. Als er teveel vocht verdampt kun je wat water extra toevoegen.
Haal de kip daarna uit de soep en laat afkoelen. Pluis de kip in dunne reepjes met twee vorken.
Pureer de soep glad en voeg de overige prei en knolselderij toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Bak de pastinaak met een beetje olijfolie in een paar minuten beetgaar en licht goud bruin.
Doe tot slot de pastinaak samen met de peterselie en de selderij in de soep, roer door en serveer in 4 kommen. Eet smakelijk!
Calorieën: 376kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwitten: 29g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 2g
*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Maak dan snel én gratis een eigen account aan.