Snijd de kipdijfilet in blokjes en doe dit in een kom.
Voeg er dan de hoisinsaus, gember, sriracha, ketchup, sojasaus en twee uitgeperste teentjes knoflook aan toe.
Meng dit goed door elkaar, dek de kom af en zet dit (bij voorkeur) een nachtje in de koelkast.
Kook de rijst zoals je gewend bent.
Zet ook een steelpannetje met water en een snuf zout op het vuur.
Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar in het steelpannetje.
Bak de kip in een ruime koekenpan.
Snijd de courgette in plakjes, doe in een kom en breng op smaak een beetje olijfolie, peper, zout en citroenrasp. Schep dit goed om zodat de courgette goed bedekt is.
Verhit de (elektrische) grill of grillpan en grill de courgette om en om gaar.
Verdeel nu de rijst, kip, broccoli en courgette over 2 diepe borden en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.