Spoel de citroen af onder kraan en rasp de hele citroen.
Verhit in een steelpannetje met dikke bodem de slagroom, 100 gram suiker en de helft van de citroenrasp.
Breng aan de kook tot de suiker is opgelost, zet het vuur laag en laat het ongeveer 5 minuten tegen de kook aan pruttelen.
Vul de gootsteen met een laagje koud water.
Zet de steelpan er na de 5 minuten pruttelen direct in zodat deze snel kan koelen.
Knijp het blaadje gelatine uit en meng deze samen met de yoghurt direct door de gekookte room. Wacht hiermee niet te lang anders wordt de room te koud/ te dik om goed te kunnen mengen.
Verdeel de panna cotta over 4 glaasjes (of over 4 (ingevette) potjes (voor als je hem omgekeerd op een bordje wilt serveren)).
Zet de glaasjes voor minimaal 4 uur (of een nachtje) in de koelkast om op te stijven.
Maak ondertussen de saus door 75 gram suiker, 75 ml citroensap en de rest van de citroenrasp in een steelpannetje te doen.
Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en kook de saus in.
Laat de saus daarna volledig afkoelen en verdeel hem vlak voor het serveren over de panna cotta. Eet smakelijk!
handig om te weten:
* Zie info onder het kopje 'de juiste consistentie'
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.