Ga terug
+ servings
Buddha bowl met Griekse kip, komkommer, salade, pita en tzatziki

Griekse kip bowl

Snelle maaltijd met Griekse kip, komkommer, salade, pita en tzatziki in een bowl
4.86 van 7 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Marinade voor de kip:
  • 300 gram kipfilet
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijn
  • olijfolie, peper en zout
En verder:
  • 200 gram witte of zilvervlies rijst
  • 150 gram cherrytomaten
  • 100 gram feta
  • komkommer
  • 2 pitabroodjes
  • 1 kleine rode ui
  • 2 flinke eetlepels tzatziki

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de kipfilet in blokjes en marineer het met alle ingrediënten voor de marinade, 1 eetlepel olijfolie en peper en zout naar smaak.
  • Meng dit goed door elkaar, dek de kom af en zet deze voor minimaal 2 uur of een nacht in de koelkast.
  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Bak de pitabroodjes af zoals aangegeven op de verpakking of maak zelf pitabroodjes.
  • Bak de gemarineerde kip in een koekenpan met een beetje olijfolie tot deze gaar is op middelhoog vuur.
  • Was de cherrytomaten even af onder de kraan en snijd ze in partjes. Doe ze daarna in een kommetje.
  • Snijd de rode ui in dunne halve ringen en voeg toe aan de cherrytomaten.
  • De feta snijd je in kleine blokjes en voeg je ook toe aan het kommetje met de cherrytomaten en rode ui.
  • Breng dit op smaak met een beetje olijfolie, peper, zout en hussel even kort door elkaar.
  • Spoel de komkommer af onder de kraan, snijd in de lengte door de midden, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve maantjes.
  • Nu is het tijd om de kom samen te stellen:
    Verdeel de rijst over 2 ruime kommen of diepe borden.
    Schep de tomaten-feta-rode-ui salade erbij.
    Snijd de pitabroodjes in kleine puntjes en leg deze naast de salade.
    Verdeel de kip en de komkommer over de kommen/ diepe borden en serveer met een flinke eetlepel tzatziki in het midden. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 761kcal | Koolhydraten: 66g | Eiwitten: 60g | Vetten: 26g | Verzadigd vet: 11g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.