Ga terug
+ servings
Flammkuchen met spinazie en geitenkaas

Flammkuchen met spinazie en geitenkaas

Makkelijk recept voor een heerlijke vegetarische flammkuchen met spinazie en geitenkaas
3.95 van 18 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen (1 flammkuchen)

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 175 gram spinazie (vers)
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram bloem
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 60 ml lauwwarm water
  • ½ zakje gist (ca. 3 gram)
  • honing, olijfolie, peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Begin met het maken van het deeg.
  • Schep 100 gram bloem op het aanrecht en maak hierin een kuiltje.
  • In het kuiltje doe je de gist en het lauwwarme water.
    Werk vanuit het kuiltje naar buiten, voeg tijdens het kneden 1 eetlepel olijfolie toe en het zout toe en maak er een mooi deegballetje van.
  • Verdeel een beetje druppels olijfolie over de bol deeg en leg deze in een kom die je vervolgens afdekt met een vochtige theedoek.
  • Zet de kom op een warme, rustige plek en laat ongeveer 1 uur rijzen of tot het deeg is verdubbeld in massa.
  • Verwarm daarna de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte (gebruik voor het beste resultaat een pizzasteen mocht je deze in huis hebben)
  • Strooi je een beetje bloem over het aanrechtblad. Rol je het deeg uit tot een ronde dunne lap.
  • Leg het deeg op een velletje bakpapier en verdeel hierover de zachte geitenkaas samen met een beetje peper en zout naar smaak.
  • Doe de flammkuchen in de oven en bak hem in ca. 10-15 minuten goudbruin en knapperig.
  • Terwijl de flammkuchen in de oven zit rooster je de pijnboompitjes.
  • Bak ook de spinazie met een beetje olijfolie, peper en zout in een pannetje tot deze geslonken en gaar is.
  • Haal de flammkuchen uit de oven, verdeel hierover de spinazie en pijnboompitjes.
  • Druppel er een beetje honing naar smaak over en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 413kcal | Koolhydraten: 43g | Eiwitten: 20g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 8g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.