Schep 100 gram bloem op het aanrecht en maak hierin een kuiltje.
In het kuiltje doe je de gist en het lauwwarme water. Werk vanuit het kuiltje naar buiten, voeg tijdens het kneden 1 eetlepel olijfolie toe en het zout toe en maak er een mooi deegballetje van.
Verdeel een beetje druppels olijfolie over de bol deeg en leg deze in een kom die je vervolgens afdekt met een vochtige theedoek.
Zet de kom op een warme, rustige plek en laat ongeveer 1 uur rijzen of tot het deeg is verdubbeld in massa.
Verwarm daarna de oven voor op 220 graden boven- en onderwarmte (gebruik voor het beste resultaat een pizzasteen mocht je deze in huis hebben)
Strooi je een beetje bloem over het aanrechtblad. Rol je het deeg uit tot een ronde dunne lap.
Leg het deeg op een velletje bakpapier en verdeel hierover de zachte geitenkaas samen met een beetje peper en zout naar smaak.
Doe de flammkuchen in de oven en bak hem in ca. 10-15 minuten goudbruin en knapperig.
Terwijl de flammkuchen in de oven zit rooster je de pijnboompitjes.
Bak ook de spinazie met een beetje olijfolie, peper en zout in een pannetje tot deze geslonken en gaar is.
Haal de flammkuchen uit de oven, verdeel hierover de spinazie en pijnboompitjes.
Druppel er een beetje honing naar smaak over en eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.