Ga terug
+ servings
Groninger mosterdsoep

Groninger mosterdsoep

Makkelijk recept voor heerlijke Groninger mosterdsoep
4.21 van 318 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 liter kippenbouillon
  • 50 gram bloem
  • 50 gram gerookte spekreepjes
  • 50 ml kookroom
  • 2 eetlepels Groninger mosterd
  • 2 preien
  • 2 kleine aardappels
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • peper, zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snij de prei in dunne ringen, snipper het uitje, snij de knoflook fijn, schil de aardappels en snij in kleine blokjes.
  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook even aan.
  • Voeg de prei toe, bak mee en voeg de aardappel toe en bak deze ook even mee.
  • Voeg de bloem toe en bak deze mee.
  • Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
  • Pureer tot een gladde soep.
  • Voeg dan de kookroom en mosterd toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 10-15 minuten even inkoken tot het vol en romig is. Als de soep nog te dun is laat je het iets langer inkoken waardoor het vanzelf dikker wordt.
  • Bak de spekreepjes ondertussen uit en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel extra mosterd.
  • Verdeel de soep over 4 kommen, verdeel de gebakken spekreepjes erover en eventueel ter decoratie nog wat extra prei ringetjes. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 186kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 6g | Vetten: 6g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.