Snij de prei in dunne ringen, snipper het uitje, snij de knoflook fijn, schil de aardappels en snij in kleine blokjes.
Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook even aan.
Voeg de prei toe, bak mee en voeg de aardappel toe en bak deze ook even mee.
Voeg de bloem toe en bak deze mee.
Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook.
Pureer tot een gladde soep.
Voeg dan de kookroom en mosterd toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat de soep ongeveer 10-15 minuten even inkoken tot het vol en romig is. Als de soep nog te dun is laat je het iets langer inkoken waardoor het vanzelf dikker wordt.
Bak de spekreepjes ondertussen uit en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
Breng de soep op smaak met peper, zout en eventueel extra mosterd.
Verdeel de soep over 4 kommen, verdeel de gebakken spekreepjes erover en eventueel ter decoratie nog wat extra prei ringetjes. Eet smakelijk!
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.