Ga terug
+ servings

Appel notentaart

Het recept voor een heerlijke appeltaart met noten.
4.33 van 70 stemmen
Voorbereiding: 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Hoeveelheid: 8 puntjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 400 gram zoetzure appels
  • 250 gram bloem
  • 175 gram notenmix (ongezouten)
  • 150 gram roomboter (ongezouten)
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei (middel)
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • snuf zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de springvorm in met een beetje boter en bedek de bodem met bakpapier.
  • Maak de bodem door de bloem, roomboter, lichtbruine basterdsuiker, ei, vanille extract en een snuf zout de kneden tot een stevig deeg.
  • Verdeel het deeg over de bodem en de zijkanten van de springvorm zoals te zien op de afbeelding.
  • Zet de vorm in de koelkast terwijl je verder gaat met de vulling van de taart.
  • Schil de appels en snij in kleine stukjes. Meng hier 1 eetlepel citroensap door samen met 2 eetlepels suiker en 2 theelepels kaneel.
  • Schep de stukjes appel nu in de springvorm en zet de taart in de oven voor ongeveer 45-60 minuten tot hij gaar is.
  • Laat de taart daarna afkoelen.
  • Rooster dan de (ongezouten) noten in een pan samen met een beetje honing en een zonnebloemolie (voor een glanslaagje) tot ze net iets verkleuren.
  • Verdeel de geroosterde noten over de afgekoelde appeltaart en laat dit ook even afkoelen. Snijd de taart in puntjes en eet smakelijk!
    Let op: druk de noten niet te hard aan anders wordt het een "plakkaat" aan noten door de honing.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 529kcal | Koolhydraten: 59g | Eiwitten: 8g | Vetten: 31g | Verzadigd vet: 12g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.