Ga terug
+ servings
Snelle Indiase curry met pompoen

Snelle Indiase curry met pompoen

Makkelijk recept voor een heerlijke en snelle Indiase curry met pompoen en kip.
4.30 van 20 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 350 gram kipdijfilet
  • 300 gram pompoen (in stukjes gesneden)
  • 200 gram gepelde tomaten uit blik (½ blikje)
  • 200 ml kokosmelk
  • 50 gram cashewnoten (ongezouten)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel koriander (vers - fijngesneden)
  • 2 theelepels gember (vers - geraspt)
  • 1 theelepel garam massala
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel kruidnagelpoeder
  • ½ theelepel mosterdpoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel kurkuma
  • ½ theelepel kaneel
  • (olijf)olie en zeezout
  • Rijst en/of naanbrood om erbij te serveren.

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Verdeel de stukjes pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat en doe er 2 eetlepels olie samen met een halve theelepel kruidnagelpoeder en een beetje gemalen zeezout (naar smaak) overheen.  Even door elkaar husselen met je handen zodat de olie en kruiden goed verdeeld zijn over de stukjes pompoen. Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 25 á 30 minuten (halverwege even omscheppen).
  • Snijd de kipdijfilet in blokjes en houd apart. Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn. Verwijder de zaadjes van de rode peper en snijd deze in dunne ringetjes.
  • Verhit een beetje olie een een ruime koekenpan en fruit het uitje even aan. Voeg dan de knoflook, gember, rode peper en de fijngesneden koriander toe en bak dit even kort mee.
  • Doe ondertussen de komijnpoeder, mosterdpoeder, korianderpoeder, garam massala, kurkuma, kaneel en een halve theelepel kruidnagelpoeder in een kommetje en voeg dit daarna toe aan de pan. Bak de kruiden even kort mee zodat de smaken goed vrijkomen. Doe een beetje extra olie in de pan, even omscheppen en voeg dan de gesneden kipdijfilet toe. Bak de kip tot deze bijna gaar is.
  • Voeg dan een half blikje gepelde tomaten toe en bak even mee. Voeg daarna 50 ml water en de kokosmelk toe, breng aan de kook en zet daarna het vuur laag en laat de curry vervolgens ongeveer 10 minuten rustig pruttelen. Kook ondertussen de rijst of bak het naanbrood af en rooster de ongezouten cashewnoten in een koekenpan tot ze iets verkleurd zijn.
  • Proef de de curry en voeg naar smaak zout toe. Als de curry nog wat waterig is kun je eventueel een theelepeltje maizena toevoegen of de curry nog even langer laten inkoken. 
  • Haal de pompoen uit de oven. Serveer de snelle Indiase curry met rijst en/of naanbrood. Verdeel de pompoen over de curry samen met de cashewnoten en een paar blaadjes koriander ter garnering. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 345kcal | Koolhydraten: 18g | Eiwitten: 23g | Vetten: 21g | Verzadigd vet: 11g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.